Vakantie Samos

Vakantie op Samos, een prachtig eiland in het oosten van de Egeïsche zee, weelderig begroeid. Onder andere met grote dennenbossen, maar ook met gaarden vol met olijfbomen, en indrukwekkende wijngaarden, waar overigens een kenmerkende zoete wijn wordt gemaakt, die wereldberoemd is, en erg lekker.

Het eiland is een geliefde bestemming. Dat komt enerzijds omdat het slechts 1,5 kilometer van Turkije ligt, waardoor je heel simpel eventjes het buurland kunt bezoeken, en aan de andere kant heeft dit eiland echt alles te bieden.

Een prachtige natuur, net zulke mooie stranden als elders in Griekenland, soms zandstranden, soms kiezelstranden, leuke sfeervolle dorpjes, een grote cultuur, en dus ook een rijke geschiedenis. En die rijke geschiedenis, komt vanzelfsprekend voornamelijk uit het oude Griekenland, maar heeft gedeeltelijk ook met Turkije te maken.

Een Samos vakantie , met veel cultuur

Uit die rijke geschiedenis komt natuurlijk ook de cultuur voort, die typisch is voor het eiland, en anders dan in de wijde omgeving is.

Overigens, die geschiedenis heb je voor een deel vroeger ook op school gehad, maar gek genoeg bij een ander vak, namelijk Wiskunde. Want hier is volgens de overlevering de stelling van Pythagoras ontstaan, want Pythagoras heeft hier geleefd, en naar alle waarschijnlijkheid zijn wiskundige stellingen hier bedacht, c.q. ontwikkeld.

Misschien juist daarom is een verblijf op dit eiland ook zo indrukwekkend.

Maar, er is natuurlijk veel meer dan alleen maar Wiskundige problemen. Hou je bijvoorbeeld van uitgaan tijdens je vakantie? Dan zit je op dit eiland bijzonder goed. Een goed uitgaanscentrum, en een erg gezellig nachtleven. Dat maakt voor veel vakantiegangers toch de vakantie compleet.

Wil je de vakantie actief doorbrengen, dan kan dat overigens ook, of je nu wilt zwemmen, parasailen, of wilt wandelen. Daar moeten we dan nog wel bij vermelden dat de wandelmogelijkheden op Samos grandioos zijn. Je kunt geen betere manier bedenken om dit prachtige eiland, en haar natuur, te kunnen ontdekken, en van zo dichtbij te kunnen bekijken. Magnifiek!

De hoofdstad van het eiland, draagt dezelfde naam, zoals op meer Griekse eilanden. Een mooie, bezienswaardige en gezellige stad. Best levendig, met een leuk centrum, en een mooie, soms drukke, haven, waar vandaan je vanzelfsprekend een excursie kunt maken naar onder andere Turkije.

Naast de hoofdstad, liggen er nog twee bekende badplaatsen op het eiland, waar je ook een heerlijke vakantie kunt doorbrengen, Kokkari, en Agios Konstandinos. Beide populair, hoewel er wat meer toeristen naar Kokkari gaan.

Beide badplaatsen kennen een erg goede infrastructuur, en hebben moderne faciliteiten, en vanzelfsprekend prachtige stranden.

Bovendien liggen er in het binnenland nog wat, vaak kleinere, bergdorpen, waar je natuurlijk ook een vakantie kunt doorbrengen, als je liever niet bij de kust verblijft.

Een vakantie op Samos is dan ook een gezellige tijd, vol sfeer en leuke dingen, op misschien wel één van de mooiste Griekse eilanden.

Booking.com

Samos , een eiland om verliefd (op) te worden