Bezienswaardigheden op Samos

Bezienswaardigheden op Samos? Misschien zul je denken dat, aangezien het eiland stukken kleiner en minder bekend is dan bijvoorbeeld Kos of Kreta, er ook minder te bekijken valt op Samos, maar dat klopt niet helemaal.

Ook op Samos kan je diverse excursies maken, al dan niet naar andere eilanden. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is natuurlijk Samos stad, dat je echt moet gaan bezoeken tijdens de vakantie.

Andere mooie bezienswaardigheden zijn, en er zijn nog diverse kleinere andere bezienswaardigheden:

Mooiste Bezienswaardigheden op Samos

Marathokambos

Marathokambos is een stadje in het zuidwesten van Samos, en ligt op een hoogte van 400 meter op de helling van de berg Kerkis. Een rustig stadje, niet echt toeristisch, authentiek met smalle steegjes, en met huizen van natuursteen.
Dit is nog echt het echte Samos, en zonder duidelijke sporen van het massatoerisme.

Pythagorion

Pythagorion is een bekende en soms drukke badplaats, met in de haven een standbeeld van Pythagoras, die op het eiland woonde en werkte. Vlakbij Pythagorion kan je de Artemistempel bezoeken, het oude theater, en het klooster.

Buiten het standbeeld en de bezienswaardigheden, is dit de plek om excursies te starten naar onder andere de omliggende eilanden.

Panagia Spiliani

Het grote witte klooster Panagia Spiliani staat boven op een berg. De kerk van het klooster is gebouwd in een grot.

In de kerk wordt water opgevangen dat uit de berg afkomstig is, en genezende krachten zou hebben.

Archeologisch museum

Het Archeologisch museum in Samos stad heeft een ruime collectie voorwerpen. Onder andere het grootste Kouros-beeld, van bijna vijf meter hoog, en verder beelden, sieraden, aardewerk en andere voorwerpen uit de roemruchte geschiedenis.

Efeze

Het eiland Efeze in Turkije is per boot bereikbaar. Efeze is vooral bekend van de grote opgravingen en even grote vondsten, zoals Odeon, het amfitheater, een badhuis, de tempels van Artemis en Hadrianus, de Celsus bibliotheek, en nog meer.

Kerkis

De vulkaanberg Kerkis, een berg van wit krijt, herbergt een unieke flora en fauna, en is één van de mooiste plekken om te wandelen op Samos. Erg geliefd bij wandelliefhebbers, temeer omdat er meer bezienswaardigheden bij de berg zijn.

Aquaduct Eupalinus Pythagorion

Het Aquaduct Eupalinus Pythagorion zorgde al in zeer vroege tijden voor de aanvoer van water. Het is niet de enige aquaduct op het eiland, maar wel de grootste met een tunnel van 1036 meter.

Dal van de Nachtegalen

Dit dal wordt ontsloten door een mooie wandelweg. Werkelijk prachtig, met veel schaduw onder bomen. Ideaal voor verkoeling en picknicken, en natuurlijk om de bijzondere flora en fauna te bekijken.

Booking.com