de stranden van Samos

Samos is zo’n eiland dat stranden heeft, die je gewoon een keer gezien moet hebben. En dan niet één strandje, maar nagenoeg alle stranden op Samos behoren tot de categorie bijzonder mooi, en erg prettig om tijdens je vakantie hier de nodige uren door te brengen.

Soms gelegen aan kleine baaien, soms uitgestrekte stranden. Kiezelstranden in het noorden van het eiland, en aan de zuidkust prachtige zandstranden.

De onderstaande selectie omvat de wat ons betreft mooiste stranden, maar dat wil niet zeggen dat je elders niet ook mooie plekjes kunt vinden op Samos.

De stranden van Samos -we noemen er 5

Limnionas Beach

Limnionas Beach is een prachtig zandstrand, met tal van restaurants, hotels, en leuke winkels, en ligt in het zuid-westen van Samos.

Ook de omgeving is mooi, met op de achtergrond groene heuvels, en de hoogste berg op het eiland.

Tsabou Beach

Tsabou Beach is geen zandstrand, maar is voorzien van grote keien. Als dat niet erg is, dan is dit een bijzonder mooi strand.

Overigens niet alleen zee en strand zijn mooi, maar dat merk je vast wel als je over de weg naar Tsabou Beach aan het rijden bent.

Kokkari Beach

Kokkari Beach ligt bij de badplaats Kokkari. Een kiezelstrand met sfeer, leuke strandtenten en restaurants.

Wel af en toe wat drukker, want het is een geliefde bestemming.

Megalo Seitani Beach

Megalo Seitani Beach kan je alleen te voet bereiken, maar één keer aangekomen zal je daar geen spijt van hebben.

Het is er vaak rustig, neem zelf wat te eten en te drinken mee, want er zijn geen faciliteiten, maar ook dat zal je zeker weten niet erg vinden, zo mooi is het hier.

Votsalakia & Kambos

De strandjes Votsalakia & Kambos liggen haast tegen elkaar aan, en zijn wat drukker door de goede faciliteiten bij de strandjes, zoals restaurants, bars, winkels en hotels.

Als je lekker bent uitgerust aan het strand dan kun je ‘s avonds lekker uitgaan in Samos stad. Het doet qua uitgaansmogelijkheden en nachtleven echt niet veel onder voor de bekendere eilanden.


Booking.com