Recreatie op Samos

De meeste vakantiegangers zullen naar Samos komen om van het heerlijke zonnige weer te komen genieten, van de stranden, en natuurlijk in of op de blauwe zee.

Ook gezellig genieten van het heerlijke lokale eten en de drankjes, is een geliefde bezigheid.

En als je eens een keertje weg wilt, zijn er diverse bezienswaardigheden om te bekijken, en excursies om te maken. Samos is dan ook een ontzettend afwisselend eiland.

Recreatie op Samos

Wat veel toeristen niet weten, is dat er ook diverse andere vormen van recreatie zijn, als je op Samos de vakantie komt doorbrengen.

Eén van die recreatiemogelijkheden is bijvoorbeeld een zeiltocht maken rond het eiland, of langs de andere eilanden in de buurt van Samos. Daarvoor worden diverse mogelijkheden geboden. Je kunt zelfs speciale zeilvakanties boeken.

Wil je het eiland zelf verkennen, dan is het in ieder geval aan te bevelen om eens het dorpje Manolates te bezoeken, en natuurlijk de berg Kerkis. Weliswaar liggen beide in het binnenland, maar je kunt hiervoor overal een auto huren, en het is bovendien een erg mooie rit, waarbij je het eiland goed leert kennen.

Voordeel daarvan, is dat je enerzijds het leuke dorpje kunt bekijken, en anderzijds de mooie wandelwegen op de berg kunt bewandelen. Daar kan je dan weer genieten van de mooie en indrukwekkende natuur. Overigens liggen er in de buurt van de berg nog diverse mooie bezienswaardigheden.

Wandelen is overigens ook mogelijk in het dal van de Nachtegalen, en daarbij hoeven we je vast niet de naam van het dal verklaren. Ga je hier wandelen, neem dan vooral wat eten en drinken mee, want picknicken is hier onder een boom met schaduw, erg leuk.

Vanzelfsprekend zijn er , vooral langs de kust en stranden, ook mogelijkheden om te fietsen of mountainbiken, maar dit is nog wel een beetje minder ontwikkeld op Samos.

Wil je toch wat anders, dan kan je het beste eens informatie aanvragen bij de lokale VVV


Booking.com